НАЗК просить суд припинити контракт «Нафтогазу» з Вітренком

Читать на русском
НАЗК просить Шевченківський районний суд Києва припинити контракт Нафтогазу з Юрієм Вітренком.
Фото: Вести

Національне агентство з питань запобігання корупції звернулося до Шевченківського районного суду Києва з позовом про припинення контракту між НАК «Нафтогаз України» та головою правління товариства Юрієм Вітренком.

Про це йдеться на сайті НАЗК.

«Головна мета НАЗК — забезпечити виконання Закону «Про запобігання корупції» та доброчесність у публічній службі. І НАЗК, і все суспільство бачить, що у справ з призначенням керівника «Нафтогазу» ні Кабміном, ні наглядовою радою товариства закон не виконується. Саме тому НАЗК звертається до суду для припинення незаконного трудового договору з головою правління товариства», – зазначив голова НАЗК Олександр Новіков.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

Також НАЗК відправило листа голові наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Клер Споттісвуд, у якому роз’яснило, як саме наглядова рада зобов’язана усунути порушення закону.

У агентстві наголосили, що раніше представники уряду та керівник НАК «Нафтогаз України» підкреслювали необхідність подання НАЗК такого позову, хоча усунути порушення у цьому випадку вони зобов’язані і без рішення суду.

Нагадаємо, 29 квітня Вітренко офіційно став очільником «Нафтогазу».

15 червня НАЗК заявило, що знайшло порушення у призначенні Юрія Вітренка головою правління державного «Нафтогазу».

За законом, високопосадовці після звільнення з держслужби ще протягом року не мають брати участь у керівництві компаніями, на які впливали, будучи чиновниками.

Під час роботи у Міністерстві енергетики, Вітренко системно брав участь у підготовці рішень щодо діяльності «Нафтогазу».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: