Призначення Вітренка: суд скасував рішення ОАСК щодо зупинення припису НАЗК

Читать на русском
Апеляційний суд скасував рішення ОАСК про призупинення дії  припису до Кабміну про незаконне призначення голови Нафтогазу Вітренка.
Юрій ВітренкоФото: Facebook

Апеляційний суд скасував рішення ОАСК про призупинення дії розпорядження НАЗК до Кабміну про незаконне призначення керівника «Нафтогазу» Юрія Вітренка.

Про це заявив голова НАЗК Олександр Новіков, передає пресслужба відомства у середу, 4 серпня.

Вітренко і «Нафтогаз»: чому НАЗК вважає його призначення незаконним і що кажуть у компаніїЮрія Вітренка хочуть звільнити з Нафтогазу. Такий припис винесло НАЗК. Чому ухвалили рішення і як відреагували в компанії.

«3 серпня 2021 року Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) та скасував ухвалу Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), якою було зупинено дію припису НАЗК до Кабінету міністрів України», - йдеться в повідомленні.

Новіков нагадав, що в своєму розпорядженні НАЗК вимагало від уряду скасувати пункти 8 і 9 розпорядження Кабміну №370-р і розірвати контракт з головою правління НАК «Нафтогаз України» Юрієм Вітренком.

«У зв'язку з рішенням суду припис НАЗК до Кабміну щодо незаконного призначення голови правління НАК «Нафтогаз України» підлягає виконанню», - резюмував Новіков.

Нагадаємо, на початку липня НАЗК попросило наглядову раду «Нафтогазу» звільнити Вітренка

НАЗК просить наглядову раду «Нафтогазу» звільнити ВітренкаНАЗК 1 липня направило припис голові наглядової ради Нафтогазу, в якому вимагає розірвати контракт з головою правління компанії Юрієм Вітренком.
. Однак суд скасував припис НАЗК до наглядової ради «Нафтогазу». Пізніше НАЗК зажадало через суд припинити контракт «Нафтогазу» з Вітренком.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: