Вітренко написав заяву про відставку з посади голови «Нафтогазу» – ЗМІ

Читать на русском
ЗМІ повідомляє, що Юрій Вітренко йде з посади голови Нафтогазу. Його місце займе чинний міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Юрій Вітренко найближчим часом втратить посаду голови НАК «Нафтогаз України».

Як повідомляє видання «Економічна правда» з посиланням на співрозмовників у парламенті та компанії, Вітренко написав заяву про відставку.

Його місце має зайняти чинний міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

За процедурою, Вітренка має звільнити наглядова рада «Нафтогазу», проте за її відсутності це може зробити Кабінет міністрів.

«Щоб уряд міг призначити Чернишова новим керівником НАКу, спочатку з посади міністра його має звільнити парламент. Тому не виключений варіант, що замість Вітренка на певний час призначать в.о., а вже згодом Чернишов стане повноцінним головою компанії», – заявив співрозмовник.

Нагадаємо, у вересні ЗМІ вже писали, що Юрія Вітренка найближчими тижнями можуть звільнити з посади голови «Нафтогазу». Кандидатом на його місце також називали Олексія Чернишова.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що станом на сьогодні йому невідомо про розгляд питання звільнення Вітренка. Але кадрових ротацій у «Нафтогазі» він не виключив. >

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: