В Ізюмі завершили ексгумацію тіл на місці масового поховання

Читать на русском
23 вересня в Ізюмі на Харківщині завершили ексгумацію тіл. Всього було виявлено 447 загиблих. Серед них – 425 цивільних та 22 військових ЗСУ.
Масове поховання в ІзюміФото – t.me/synegubov

В Ізюмі Харківської області завершилася ексгумація тіл на місці масового поховання. Вона тривала 16–23 вересня.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора у Telegram.

Зазначається, що всього дістали 447 тіл. Серед загиблих – 425 цивільних, зокрема, 5 дітей, а також 22 військовослужбовці ЗСУ.

Ситуація в Ізюмі близька до апокаліптичної, часткової евакуації не уникнути – меріяВ Ізюмі житловий фонд зруйновано майже весь, немає електрики, зруйновано газопровід, газонапірні станції. За таких умов люди не зможуть перенести зиму.

На тілах виявили сліди тілесних ушкоджень. Зокрема, у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. Крім того, у декількох загиблих були зав’язані руки, зламані кістки, а також мотузки на шиї.

За словами голови Харківської ОДА Олега Синєгубова, це масове поховання не єдине в деокупованому місті. На території району також виявили 3 таких місця. Крім цього, є поховання в інших звільнених населених пунктах Харківщини, наразі там проводять огляд та розмінування.

«Кожне зі знайдених тіл – це окрема історія. І ми з'ясуємо обставини загибелі кожної людини, щоб їхні рідні і близькі дізналися правду, а вбивці були покарані», – зазначив він.

Нагадаємо, що у звільненому від російських окупантів Ізюмі Харківської області знайшли масові поховання людей – 450 могил у лісі.

У деокупованій Козачій Лопані на Харківщині теж виявили братську могилу, де російські окупанти ховали своїх жертв.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: