Загроза нападу Ірану на Ірак та Саудівську Аравію: у США відреагували

Читать на русском
США неабияк стурбовані небезпечною ситуацією, яка склалася в регіоні. США перебувають у постійному контакті з Саудівською Аравією
Ілюстративне фотоfocus.ua

У США відреагували на інформацію про те, що Іран, в якому тривають масові протести проти режиму, готовий напасти на Саудівську Аравію та Ірак. Вашингтон стурбований загрозою, яку Тегеран може створити для Саудівської Аравії.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

«Ми стурбовані картиною загроз і залишаємося в постійному контакті з саудівцями по військових і розвідувальних каналах. Ми без вагань будемо діяти для захисту наших інтересів та інтересів партнерів в регіоні» – заявив виданню представник Ради національної безпеки США.

Іран готується відправити росії тисячу ракет і ударних дронів – CNNІран може до кінця року передати росії нову партію зброї – близько тисячі одиниць, у тому числі балістичні ракети малої дальності та дрони.

Генерал Патрік Райдер, прессекретар Пентагону, зазначив, що США неабияк стурбовані небезпечною ситуацією, яка склалася в регіоні. США перебувають у постійному контакті з Саудівською Аравією.

«Ми залишаємо за собою право захищати себе незалежно від того, де наші сили служать, будь то в Іраку або де-небудь ще» – зазначив він.

Водночас коментар спікера Державного департаменту США, Неда Прайса, звівся до того, що США вкрай стурбовані ситуацією.

1 листопада ЗМІ повідомили, що Іран може планувати напад на мінімум дві країни з метою відволікання уваги від протестів. Йдеться про можливу атаку на Ірак та Саудівську Аравію. Також низка ЗМІ називає e якості можливої мети Тегерана Ізраїль та Азербайджан.

В Ірані з 16 вересня тривають масові протести проти режиму. Заворушеннями охоплені 16 провінцій країни з 31, за цей час тисячі людей заарештовані, а не менше 240 осіб загинуло.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: