В Ірані у мавзолеї сталася стрілянина, щонайменше 15 загиблих

Читать на русском
В Ірані у мавзолеї міста Шираз сьогодні, 26 жовтня, ввечері стався теракт. Внаслідок стрілянини загинули щонайменше 15 людей.
Укрінформ

В Ірані у мавзолеї міста Шираз сьогодні, 26 жовтня, ввечері стався теракт. Внаслідок стрілянини загинули щонайменше 15 людей.

Про це повідомляються іранські ЗМІ, зокрема такі як IranWire та IRNA.

Відомо, що ввечері у мавзолеї Шах-Черах стрілянину почали троє озброєних чоловіків. Вони відкрили вогонь по паломниках та персоналу біля входу до святині. Двох чоловіків вдалось затримати, третього розшукують.

«Одна людина відкрила вогонь по паломниках у Шах-Чераху. Її заарештовано, як і другого терориста», – заявив заступник губернатора провінції Фарс Есмаїл Мохеббіпур.

У ЗМІ зауважують, що стрілянина сталася на тлі зіткнень правоохоронців та протестувальників, які відзначають 40 днів з моменту загибелі Махси Аміні. Внаслідок теракту щонайменше 15 людей загинули, ще 40 дістали поранення, серед них є жінки та діти.

Нагадаємо, полковника Корпусу вартових Ісламської революції та командира організації «Басідж» Джавада Кіха було вбито вчора, 25 жовтня, вдень у місті Захедан, столиці Белуджистану на південному сході Ірану. Цей підрозділ мобільних «яничарів» режиму звинувачують у жорстокому придушенні антиурядових виступів в Ірані за останні півтора десятки років.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: