До війни в Україні рф залучила більш ніж 8 тисяч «вагнерівців» – розвідка

Читать на русском
Росія залучила на війну проти України понад 8 тисяч найманців приватної військової компанії «Вагнера», більшість із яких – колишні в'язні.

Росія залучила на війну проти України понад 8 тисяч найманців приватної військової компанії «Вагнера», більшість із яких – колишні в'язні.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони в Telegram.

«До бойових дій на території України залучено понад 8000 найманців ПВК «Вагнера» («Ліга»). Більшість підрозділів знаходяться безпосередньо в районах уздовж лінії бойового зіткнення. Переважну частину особового складу штурмових загонів зазначеного ПВК складають найманці, завербовані з числа ув'язнених», - йдеться в повідомленні.

«Воєнний стан» від путіна: чому запровадили та що загрожує українцям на окупованих територіяхПро те, чому окупанти запровадили незаконний воєнний стан на окупованих територіях України та що загрожує українцям, які там перебувають – в матеріалі Слово і діло

Завдання «вагнерівців» - підтримка меншої за чисельністю групи досвідчених контрактників. Найбільші втрати особового складу становлять саме колишні в'язні.

«Щоб не опинитися під загрозою «кадрового голоду», «Вагнер» терміново проводить підготовку кількох сотень додаткових найманців з-поміж ув'язнених для відправки до зони бойових дій», - додали у розвідці.

Нагадаємо, Служба безпеки України ліквідувала дві групи диверсантів ПВК «Вагнера» у Харківській області. Вдалося захопити командира ДРГ, він уже дає свідчення.

Раніше українські хакери зламали сайт ПВК Вагнера, отримавши персональні дані найманців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: