У рф забирають на війну ув'язнених, хворих на ВІЛ та гепатит – розвідка

Читать на русском
ПВК Вагнер почала рекрутувати ув'язнених із російських в'язниць із захворюваннями, зокрема на ВІЛ та гепатит C.

ПВК «Вагнер» почала масово рекрутувати ув'язнених з російських в'язниць, які страждають на тяжкі інфекційні захворювання, зокрема ВІЛ та гепатит C.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Голова ПВК «Вагнера» в особистій розмові з путіним розкритикував військове керівництво за те, як воно веде війну – WPРозкол усередині військового керівництва росії. Пригожин у розмові з путіним критикує російське військове керівництво за провали на війні в Україні.

«Явище вже набуло масового характеру. Так, лише з однієї виправної колонії №5 у селищі Металобуд Ленінградської області, у ПВК «Вагнер» було «мобілізовано» понад сотню ув'язнених із підтвердженим ВІЛ чи гепатитом С»,– сказано у повідомленні.

Для «маркування» інфікованих бійців командування «Вагнер» змушує їх одягати на руку червоні браслети у разі наявності ВІЛ, і білі – у разі гепатиту.

ГУР повідомляє, що серед інших окупантів, змушених служити поруч з інфікованими, зростає обурення такою ситуацією. Так, російські медики системно відмовляються надавати допомогу пораненим із гепатитом чи ВІЛ.

Розвідка зазначає, що українські військові вже захопили в полон деяких бойовиків із ВІЛ та гепатитом, які підтверджують дані про масове «рекрутування» інфікованих ув'язнених.

Нагадаємо, росЗМІ назвали кількість загиблих за місяць мобілізованих росіян.

У СБУ повідомляли, що мобілізовані окупанти панікують і благають родичів витягти їх із війни за будь-яку ціну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: