ООН, Туреччина та Україна не планували на 2 листопада рух суден зерновим коридором

Читать на русском
На середу, 2 листопада, делегації ООН, Туреччини та України домовилися не планувати рух суден зерновим коридором у Чорному морі.

На середу, 2 листопада, делегації ООН, Туреччини та України домовилися не планувати рух суден зерновим коридором у Чорному морі.

Про це повідомляє пресслужба Спільного координаційного центру (СКЦ).

«Секретаріат ООН у СКЦ повідомляє, що делегації України, Туреччини та ООН домовилися не планувати руху суден у рамках Чорноморської ініціативи 2 листопада», - йдеться у повідомленні пресслужби.

Росія оголосила про вихід із зернової угодиРосія припиняє участь у «зерновій угоді». Про це заявили в міністерстві оборони росії в суботу, 29 жовтня.

У СКЦ також зазначили, що призупинення руху кораблів у рамках «зернової угоди» 2 листопада є тимчасовим заходом. Інспектори ООН та Туреччини впродовж дня 1 листопада провели 36 перевірок судів, що відбувають. Команди піднялися на борт ще двох суден, але процес було призупинено. Усі звіти про інспекції передано російській та українській делегаціям.

Нагадаємо, до полудня вівторка 1 листопада ще три судна залишили українські порти в рамках угоди щодо експорту зерна.

29 жовтня росія оголосила, що призупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

У Мінінфраструктурі заявив, що Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору». Вчора з портів вийшли 12 кораблів із аграрною продукцією.

У кремлі заявили, що без участі росії зернова угода буде більш «ризикованою та небезпечною». А міністерство оборони повідомило, що вважає «неприпустимим» рух суден коридором безпеки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: