Туреччина продовжить експорт українського зерна після виходу рф з угоди

Читать на русском
Туреччина продовжить вивозити українське зерно після того, як росія оголосила про вихід з угоди.
Ілюстративне фотоФото – Unsplash

Судна під прапором Туреччини продовжуватимуть надалі вивози українське зерно після виходу росії з угоди.

Про це повідомив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

«Ми вважаємо, що підписана угода вигідна для всіх сторін і її порушення буде проблемою для кожної. Ми хочемо продовжити транспортування зерна, і ми вкладатимемо у це свою лепту», – наголосив він.

У кремлі заявили, що без участі рф зернова угода буде більш «ризикованою і небезпечною»Пєсков заявив, що без участі росії в зерновій угоді вона набуває більш ризикованого, небезпечного та негарантованого характеру.

За його словами, Стамбул вже провів переговори з цього приводу з Україною та рф. Міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу пообіцяв передати цю інформацію своєму керівництву.

Акар зазначив, що виходу із «зернової угоди» бути не може, а рух у цьому напрямку продовжиться.

«Відучора судна, які вийшли з українських портів і курсують морем, продовжують свій шлях. Проблем виходу суден під турецьким прапором немає. Вони і надалі будуть виходити», – підкреслив турецький міністр.

Нагадаємо, 29 жовтня росія оголосила, що призупиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

До полудня вівторка 1 листопада ще три судна залишили українські порти в рамках угоди щодо експорту зерна.

На середу, 2 листопада, делегації ООН, Туреччини та України домовилися не планувати рух суден зерновим коридором у Чорному морі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: