США виділили Україні 55 млн доларів для відновлення теплоінфраструктури

Читать на русском
Уряд Сполучених Штатів виділив Україні кошти на відновелення теплоінфраструктури, а також на розмінування територій.
ДерждепФото – 5.ua

Уряд США виділив 55 мільйонів доларів із фондів Агентства з міжнародного розвитку на ремонт та підтримання роботи інфраструктури теплопостачання в Україні.

Про це під час брифінгу заявив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, повідомляє Укрінформ.

За його словами, допомога від USAID передбачає, зокрема, відправку понад 1600 генераторів, а також систем очищення води та іншого обладнання для обігріву.

Байден оголосив про новий пакет допомоги Україні на 725 млн доларівДжо Байден підписав указ про надання нового пакету військової допомоги для України на 725 млн доларів.

«За останні 36 годин росія випустила майже 100 ракет по об'єктах водо- та енергопостачання в Україні. Зі зниженням температури ці російські атаки, які мають на меті збільшення страждань простих людей, є особливо огидними», – наголосив Прайс.

Він заявив, що виділені кошти мають допомогти Україні відремонтувати та підтримати роботу інфраструктури теплопостачання в 19 регіонах України, що охоплює до 7 мільйонів українців.

Крім того, Держдеп виділив 47,6 мільйонів доларів каліфорнійській компанії. Вони підуть на допомогу на надання термінової гуманітарної допомоги з розмінування українських територій.

Нагадаємо, конгресмени США мають намір виділити Україні найбільший пакет допомоги. Його розмір становитиме 50 мільярдів доларів.

Також Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет військової допомоги на суму 275 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: