САП скерувала до суду справу ще одного фігуранта газової справи Онищенка

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура закінчила досудове розслідування і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора приватної фірми.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Романа Гумініченка, підозрюваного у причетності до «газової справи» екснародного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«2 листопада 2022 року за матеріалами НАБУ прокурором САП скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ «ТД «Київгазенерго» - одного з учасників злочинної схеми заволодіння газом, який тривалий час вживав заходів конспірації та переховувався від слідства на території рф», – інформує прокуратура.

На сьогодні обвинувальний акт скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Раніше суд заарештував Гумініченка із альтернативою 744 тис. грн застави. Пізніше ВАКС стягнув частину його застави за невиконання обов'язку і підвищив її розмір. Нещодавно НАБУ завершило слідство щодо Гумініченка.

За версією слідства, Гумініченко є одним з 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

Нагадаємо, ВАКС дозволив заочно судити екснардепа Онищенка. У грудні 2019 року екснардепа затримали в Німеччині і відправили під варту. САП намагалася добитися екстрадиції Онищенка до України, однак німецька сторона відмовила. В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд завершив дослідження доказів у справі екснардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: