Антикорупційний суд закінчив досліжувати докази НАБУ і САП у справі екснардепа Онищенка

Читать на русском
Вищий антикорупційний суд закінчив досліжувати докази у газовій справі колишнього народного депутата Олександра Онищенка.
Фото - РБК-Украина (архив).

Вищий антикорупційний суд закінчив досліжувати докази НАБУ і САП у «газовій справі» колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Як повідомили «Слово і діло», суд дослідив майже 300 томів письмових доказів обвинувачення.

«У судовому засіданні колегія суддів ВАКС завершила дослідження усіх доказів, наданих стороною обвинувачення, в тому числі письмові докази, висновки експертиз, матеріали негласних слідчих розшукових дій, речові докази, а також допитано 30 свідків. Наступне засідання, на якому буде розпочато дослідження доказів захисту, заплановано на 11:00 год. 15 лютого 2022 року», - повідомили у САП.

Справа екснардепа Онищенка: у чому обвинувачують втікача та коли його екстрадуютьКолишнього члена українського парламенту, якого затримали на німецькій землі, екстрадують до України швидше, якщо той не подаватиме позовів та скарг.

Як відомо, за версією обвинувачення, у 2013-2016 роках Онищенко вчинив низку кримінальних правопорушень. Будучи заступником голови паливного комітету Верховної ради, він був обізнаний про попит та ціни на ринку природного газу в Україні та мав контроль над компаніями ТОВ «Надра Геоцентр», ТОВ Фірма «Хас» та ТОВ «Карпатнадраінвест», які є операторами за договорами про спільну діяльність з ПАТ «Укргазвидобування». Це нібито допомогло йому створити схему заволодіння коштами державної компанії від реалізації газу, видобутого на державних надрах.

До плану він залучив свою мати Інесу Кадирову та Валерія Постного, які, за даними слідства, стали співорганізаторами. Крім них, були долучені й інші особи, які виконували визначені їм ролі. У результаті реалізації схеми злочинна організація нібито заволоділа 1,6 млрд грн «Укргазвидобування».

Нагадаємо, ВАКС дозволив заочно судити екснардепа Онищенка. У грудні 2019 року екснардепа затримали в Німеччині і відправили під варту. САП намагалася добитися екстрадиції Онищенка до України, однак німецька сторона відмовила.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: