«Газова справа»: НАБУ завершило слідство стосовно ще одного підозрюваного

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку завершили розслідування стосовно ще одного фігуранта скандальної справи про газові схеми.

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування стосовно підозрюваного у «газовій справі» колишнього народного депутата Олександра Онищенка.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«Детективи НАБУ і прокурори САП завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно підозрюваного у «газовій справі», який шість років переховувався від слідства і був затриманий лише на початку травня 2022 року. Його дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 255, ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України», – інформує відомство.

Вказана особа є однією із 29 учасників справи за фактом розкрадання природного газу, видобутого в межах спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». За даними слідства, він є директором одного з підконтрольних нардепу-організатору схеми підприємств, що стало переможцем фіктивних аукціонів з продажу газу, що купляли за заниженою ціною, а згодом перепродували за ринковою.

Як повідомили «Слово і діло» співрозмовники у НАБУ і САП, ідеться про директора ТОВ «Торговий дім «Київгазенерго» Роман Гумініченко (Якимащенко).

Нагадаємо, ВАКС дозволив заочно судити екснардепа Онищенка. У грудні 2019 року екснардепа затримали в Німеччині і відправили під варту. САП намагалася добитися екстрадиції Онищенка до України, однак німецька сторона відмовила. В лютому 2022 року Вищий антикорупційний суд завершив дослідження доказів у справі екснардепа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: