Забродський: У 2023 році у рф можуть створити потужні ударні групи на двох напрямках

Читать на русском
Забродський припустив, що цим угрупованням поставлять завдання завдавати ударів з північного та південного напрямків, Суми – Полтава – Дніпро та Запоріжжя – Дніпро
Ілюстративне фотоFacebook

Російські окупанти у 2023 році можуть спробувати взяти реванш, створивши два великі ударні угруповання на різних напрямках - Сумському та Запорізькому. Посилити їх можуть війська, які росіяни перекинуть з Херсонського плацдарму.

Про це розповів перший заступник голови оборонного комітету Ради, генерал-лейтенант в інтерв'ю Укрінформу.

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

Забродський припустив, що цим угрупованням поставлять завдання завдавати ударів з північного і південного напрямків, Суми – Полтава – Дніпро та Запоріжжя – Дніпро. Кінцева мета подібної операції – стратегічне оточення ЗСУ на Лівобережжі Дніпра, про що окупанти без успіху мріють з самого початку війни.

Забродський запевнив, що цей план не є чимось новим – подібне окупанти вже намагалися виконати цієї весни. Тоді плани росіян вдалося зламати, а зараз перспективним варіантом реагування є створення двох нових і потужних оперативних угруповань ЗСУ: в районі на схід від Запоріжжя, та в районі Сум. Якщо ворог зуміє хоча б частково реалізувати задумане, то ці оперативні угруповання створювали б для нього істотну флангову загрозу і гарантували можливість прориву оточення.

Складатися таке угруповання повинна з 4-5 загальновійськових, 2-3 танкових і 1-2 артилерійських бригад, для її оснащення потрібно до 600 танків, до 1100 БТР/БМП і до 500 гармат і РСЗВ. Забродський вважає, що вітчизняні ремонтні підприємства та постачання від західних партнерів цілком можуть забезпечити формування цих з'єднань.

Нагадаємо, західні аналітики вважають, що російський диктатор Володимир Путін має намір продовжити звичайні військові дії, щоб утримати вже захоплені українські території. Крім того, він хоче створити умови, щоб захід перестав підтримувати Україну.

Нагадаємо, глава військового відомства країни-агресора Сергій Шойгу доповів президенту Володимиру Путіну, що нібито «часткова мобілізація» завершилася і в армію набрали 300 тисяч військових. З них на територію України відправили вже 82 тисяч мобілізованих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: