Резніков назвав причину уповільнення наступу ЗСУ на півдні

Читать на русском
Український наступ на півдні сповільнився через погодні умови, розповів Олексій Резніков. Він також констатував, що ЗСУ контролюють усі мости через Дніпро, і росіяни не зможуть втекти з міста.
pravda.com.ua

Наступ Збройних сил України на півдні наразі сповільнився через погодні умови – там дощі. Але українські військові продовжують кілометр за кілометром звільняти територію.

Про це міністр оборони Олексій Резніков розповів в інтерв'ю телеканалу Fox News.

Ситуація у Херсоні непроста, але плани ворога зрозумілі – ДаніловСекретар РНБО Олексій Данілов прокоментував ситуацію довкола тимчасово окупованого Херсона, а також мінування греблі Каховської ГЕС.

«На півдні ми продовжуємо наш наступ. Але прямо зараз через погодні умови, я маю на увазі дощі, ми сповільнилися. Але ми використовуємо тактику визволення наших населених пунктів крок за кроком, кілометр за кілометром. І ми продовжимо це робити», – сказав Резніков.

Щодо звільнення самого Херсона: міністр не вірить, що російські війська зможуть вести вуличні бої – це не підходящий для них варіант. «Ми контролюємо всі мости через Дніпро, використовуючи американські системи HIMARS та іншу артилерію. І для них (окупантів – ред.) це ризик залишатися в Херсоні, тому що у них не буде шансу втекти, як вони це зробили на Харківщині, наприклад, в Ізюмі», – заявив Резніков.

Нагадаємо, станом на 24 жовтня у Херсонській області було звільнено понад 90 міст та сіл.

За словами голови української розвідки Кирила Буданова, генерал Сергій Суровікін готує основу для здачі Херсона, на випадок, якщо буде ухвалено таке рішення, чи окупантів виб'ють із міста. Але російська армія не тікає із Херсона.

За оцінкою американської розвідки, українські військові можуть протягом шести наступних тижнів просунутися на Донбасі та, можливо, відбити Херсон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: