Ворог веде наступ на трьох напрямках, а ЗСУ збили вісім дронів – Генштаб

Читать на русском
Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах у Донецькій області.

Війська рф ведуть наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямах у Донецькій області.

ЗСУ збили два безпілотники типу Орлан-10, а також шість ударних дронів Shahed-136, йдеться в вечірньому зведенні Генштабу 1 листопада.

Які території ризикує втратити росія після поразки у війні проти УкраїниЯкі території може втратити росія після поразки у війні проти України – на карті Слово і діло, зібраній за даними, які раніше оприлюднювала розвідка.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони з окремих напрямків. Веде наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Ворог здійснює обстріл підрозділів сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку. Продовжує завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь і надалі підтримує збройну агресію рф проти України.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Сеньківка та Гай Чернігівської області, а також Олександрівка та Волківка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - з артилерії різного типу, в районах населених пунктів Ольховатка, Вовчанськ, Козача Лопань, Червоне, Милове, Стариця, Стрілка, Ветеринарне та Чавунівка;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічна, Кучерівка, Куп'янськ, Кислівка, Берестове, Греківка, Невське, Осинове, Терни, а також Торське;

  • на Бахмутському напрямі - з артилерії різних типів, в районах населених пунктів Зеленопілля, Берестове, Бахмут, Бахмутське, Іванград, Соледар, Спірне, Білогорівка, Опитне та Яківлівка;

  • на Авдіївському напрямку - з різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Мар'їнка, Водяне, Парасковіївка, Красногорівка, Первомайське та Невельське;

  • на Новопавлівському напрямку - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Богоявленка, Павлівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Вугледар, Времівка та Ненудне;

  • на Запорізькому напрямку – по всьому спектру артилерійського озброєння, в районах населених пунктів Гуляйпільське, Залізничне, Дорожнянка, Степове, Ольгівське, Малинівка, Новоданилівка та Червоне.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони населених пунктів, поряд із лінією зіткнення. Від обстрілів із реактивних систем залпового вогню противника постраждав місто Нікополь.

Авіація сил оборони України протягом поточної доби завдала 22 ударів. Під поразку опинилися 19 районів зосередження озброєння, військової техніки, і навіть 3 позиції зенітних ракетних комплексів противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили два БПЛА типу Орлан-10 та шість ударних дронів Shahed-136.

Підрозділи ракетних військ та артилерії на добу вразили два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, склад боєприпасів та чотири інші важливі військові об'єкти противника.

Нагадаємо, війська росії вдарили фосфорними снарядами по приватному сектору в Бахмуті.

Зазначимо також, Медведєв погрожує завдати ядерного удару по Україні у разі її перемоги у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: