У Міноборони розповіли про ситуацію на Донецькому напрямку

Читать на русском
Донецький напрямок залишається найважчою ділянкою фронту - там тривають інтенсивні бої, зокрема в районі Бахмута та Соледара.

Донецький напрямок залишається найважчою ділянкою фронту - там точаться інтенсивні бої, зокрема в районі Бахмута та Соледара.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

«Інтенсивність різна, бо це динаміка, це зрозуміло. Ми мали періоди, коли ми щодня подавали новини. Наприклад, про звільнені населені пункти. Є періоди, коли у нас триває активна оборона, як зараз. Епіцентром справді цього тижня ми бачимо, що є Бахмут і Соледар та взагалі Донецький напрямок», - пояснила Маляр.

Окупанти готуються до оборони Сєвєродонецька, вони замінували всі околиці містаУ тимчасово захопленому Сєвєродонецьку на Луганщині значно збільшилась кількість російських окупантів, які готуються до наступу ЗСУ.

Вона зазначила, що ЗСУ відбивають за добу десятки атак ворога. За її словами, на Донецькому напрямку відбувається взаємний рух обох сторін. Якщо росіяни просувають уперед, українські захисники реагують та повертають контроль.

«Це настільки відбувається динамічно, що коли ми робимо зведення та аналізуємо за добу, то основне, що Україна жодного сантиметра землі не здає. Але процес, який відбувається – активна спроба ворога вийти на кордони Донецької області, бої там тривають запеклі», - додала заступник Міноборони.

Маляр також наголосила, що головне завдання для ЗСУ – стабілізувати звільнені території та підготуватися до подальшого наступу.

«Якщо говорити загалом про ситуацію на фронтах, то можна охарактеризувати це як підготовку до звільнення наших територій та закріплення на територіях, які ми вже звільнили. Там продовжуються стабілізаційні заходи. Тому зараз фактично це основне завдання», – заявила вона.

Нагадаємо, ЗСУ посилюють систему оборони Києва.

Також зазначимо, українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Макіївка, Невське та Білогорівка Луганської області та Верхньокам'яне, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка та Пречистівка Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: