ЗСУ атакували 14 районів зосередження ворожої техніки та збили два гелікоптера – Генштаб

Читать на русском
Від початку поточної доби 31 жовтня ЗСУ атакували 14 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також збили два ворожі вертольоти.

Від початку поточної доби 31 жовтня ЗСУ атакували 14 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також збили два ворожі вертольоти.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ.

Скільки військових та цивільних загинули в ході конфліктів після Другої світової війниЯкими втратами серед військових та цивільних оберталися збройні конфлікти після Другої світової війни – на інфографіці.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на стримуванні дій сил оборони за окремими напрямками, не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямах.

Ворог продовжує обстріл підрозділів сил оборони вздовж лінії зіткнення, здійснює фортифікаційне обладнання рубежів за окремими напрямками та веде повітряну розвідку. Завдає ударів по критичній інфраструктурі та житлам цивільного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без істотних змін. Республіка Білорусь підтримує збройну агресію рф проти України. Росія продовжує перекидати окремі підрозділи територію Республіки Білорусь. Зберігається загроза завдання ракетних ударів та застосування ударних БПЛА з території цієї країни.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районі населеного пункту Мезенівка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку - із танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічне, Зелене та Кам'янка;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – із мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Греківка, Зарічне, Невське та Стельмахівка;

  • на Бахмутському напрямі - із танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Білогорівка, Кліщіївка, Майорськ, Опитне, Спірне, Зеленопілля;

  • на Авдіївському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Водяне, Новобахмутівка та Первомайське;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Времівка, Вугледар та Павлівка.

На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали районів понад 30 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Серед них - Новоданилівка, Червоне та Залізничне.

Авіація сил оборони протягом доби завдала по ворогові 14 ударів. 12 з них – по районах зосередження озброєння та військової техніки; по взводному опорному пункту, й навіть позиції комплексу протиповітряної оборони противника. Українські підрозділи протиповітряної оборони збили 2 гелікоптери (Ка-52 та Мі-8) та 2 ворожих БПЛА.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, два райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та інші важливі військові об'єкти.

Нагадаємо, у розвідці повідомили, що рф хоче використати зиму як зброю проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: