Зведення Генштабу: у районах яких населених пунктів ЗСУ відбили атаки

Читать на русском
Росіяни намагаються утримати захоплені території, стримати дії ЗСУ на окремих напрямках, а також вести наступальні дії на Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Українські військові за добу відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Верхньокамʼянське, Спірне, Бахмут, Майорськ, Первомайське, Новомихайлівка, Водяне, Павлівка і Пречистівка Донецької області.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 7 ракетних і 47 авіаційних ударів, здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під ворожі удари потрапили райони понад 25 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гай і Сеньківка Чернігівської області та Мефедівка, Вовківка, Заруцьке, Миропілля, Гірки, Юнаківка, Запсілля і Олександрівка на Сумщині;

  • на Слобожанському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Глибоке, Кам’янка, Вільхуватка, Нескучне, Вовчанськ, Козача Лопань, Мілове, Стариця, Стрілеча, Ветеринарне, Уди та Чугунівка;

Які території ризикує втратити росія після поразки у війні проти УкраїниЯкі території може втратити росія після поразки у війні проти України – на карті Слово і діло, зібраній за даними, які раніше оприлюднювала розвідка.

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дворічна, Куп’янськ, Кучерівка, Кислівка, Берестове, Дворічне, Греківка, Зарічне, Іванівка, Котлярівка, Макіївка, Надія, Невське, Ямполівка та Терни;

  • на Бахмутському напрямі – з танків та артилерії різних типів, у районах населених пунктів Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Опитне, Зеленопілля та Майорськ;

  • на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Мар’їнка, Водяне, Парасковіївка, Кам’янка, Красногорівка, Первомайське, Невельське, Нетайлове та Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Богоявленка, Павлівка, Велика Новосілка, Пречистівка, Вугледар, Новомайорське, Времівка, Нескучне та Парасковіївка;

  • на Запорізькому напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гуляйполе, Гуляйпільське, Малі Щербаки, Новоандріївка, Оріхів, Павлівка, Залізничне, Дорожнянка, Степове, Ольгівське, Малинівка, Новоданилівка та Червоне;

  • на Южнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 18 населених пунктів вздовж лінії зіткнення.

У Херсонській області окупанти продовжують «евакуацію» цивільних мешканців: зокрема, з населеного пункту Велика Лепетиха окупанти вивозять людей автобусами. Виїзд приватним транспортом заборонено. Також окупанти переміщують архівні документи із адміністративних будівель Херсона.

«За уточненою інформацією, підтверджено втрати противника в районі населеного пункту Музиківка Херсонської області 29 жовтня. Так, внаслідок вогневого ураження, знищено зенітний ракетно-гарматний комплекс «Панцир-С1», а до десяти одиниць іншої військової техніки ворога зазнали пошкоджень. В районі населеного пункту Снігурівка Миколаївської області, 30 жовтня, було знищено 12 загарбників», – йдеться у звіті.

Росіяни розгорнули додатковий госпіталь у районі населеного пункту Завітне Бажання Донецької області, який наразі переповнений пораненими військовими.

У Генштабі також заявили, що незважаючи на офіційне завершення мобілізації в росії, повістки продовжують надходити чоловікам призовного віку.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала по ворогові 33 удари: під ураженням опинилися 26 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також 7 позицій зенітних ракетних комплексів противника.

Минулої доби українські воїни збили вертоліт, 2 БпЛА типу «Орлан -10», 6 ударних БпЛА «Шахед-136» та 2 – типу «Куб».

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони минулої доби вразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів та 6 інших важливих військових об'єктів противника.

Нагадаємо, Дмитро Медведєв погрожує ядерним ударом по Україні у разі її перемоги у війні.

Секретар РНБО Олексій Данілов відповів, що ці погрози – акт суїциду, адже країна-агресор остаточно перетвориться на ворога номер один для всього світу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: