Притула оголосив новий масштабний збір для ЗСУ: подробиці

Читать на русском
Сергій Притула оголосив збір 200 мільйонів гривень на бронетранспортери Spartan для українських військових на фронті.
скрін з відео

Стартує збір 200 мільйонів гривень на бронетранспортери Spartan для українських військових, яким на фронті потрібна нова техніка через погіршення погоди.

Про початок збору оголосив український телеведучий та волонтер Сергій Притула на своїй сторінці у Facebook у середу, 2 листопада.

Навіщо ЗСУ супутник і чим він особливий: Притула відповів на головні питанняУкраїна отримала і супутник, і доступ до бази даних сузір'я супутників. Після закінчення терміну доступу до бази супутник все одно залишається у власності України – до закінчення функціональності на орбіті.

За його словами, збір для ЗСУ триватиме з 2 до 8 листопада. Гроші потрібні на 50 британських бронетранспортерів Spartan, які зможуть пройти там, де зможе колісна техніка.

«Наша мета – зібрати 200 млн грн та викупити всю партію! І ця партія дуже скоро опиниться в Україні та допоможе нашому війську крок за кроком відвойовувати українську землю», – заявив Притула.

Нагадаємо, це вже не перший збір з ініціативи Притули для українських захисників.

Так, у травні на проект під назвою «Народний Байрактар» було зібрано понад 600 млн. гривень. Але компанія Baykar зобов'язалася передати Україні три ударні безпілотники безкоштовно. Благодійний фонд Сергія Притули за зібрані 600 млн. гривень купив супутник (Фінська компанія ICEYE підтвердила підписання контракту з Україною на надання доступу до супутникового угрупування SAR).

Пізніше Притула пояснив, навіщо ЗСУ супутник і чим він особливий.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: