У розвідці пояснили, навіщо росія розмістила в Білорусі винищувачі-носії «Кинджалів»

Читать на русском
Росія перекинула на територію Білорусі винищувачі, здатні нести ракети Кинджал, щоб у такий спосіб відправити своєрідне повідомлення Заходу.

Росія перекинула на територію Білорусі винищувачі-перехоплювачі, здатні нести ракети «Кинжал», щоб відправити повідомлення Заходу та представити Білорусь як більш залучену до війни проти України.

Таке припущення озвучила розвідка Британії у своєму огляді, пише «Європейська правда».

«Зображення показали, що два літаки-перехоплювачі МіГ-31К майже напевно були припарковані на білоруському аеродромі Мачулищі 17 жовтня, а поряд з ними у захисному земляному насипі зберігався великий контейнер. Ймовірно, контейнер пов'язаний з балістичною ракетою повітряного базування AS-24 KILLJOY (ракета «Кинжал» - ред.), великогабаритним боєприпасом, для перевезення якого адаптований варіант МіГ-31К», – йдеться в огляді.

Як зазначається, росія прийняла «Кинджали» на озброєння з 2018 року, але раніше вони не використовувалися у Білорусі.

«Росія іноді запускала цю зброю під час війни в Україні, але її запаси, певно, дуже обмежені. Вона продовжує використовувати передові боєприпаси великої дальності проти цілей обмеженого оперативного значення. З погляду поразки додаткових цілей на території України. Швидше за все, вона здійснила розгортання ракет в основному для того, щоб направити повідомлення Заходу і представити Білорусь як усе більш замішану у війні», – вважає британська розвідка.

Нагадаємо, у жовтні стало відомо, скільки військової техніки росія відправить до Білорусі.

У серпні в Міноборони рфї визнали застосування гіперзвукових ракет «Кинжал» проти України.

У тому ж місяці росія перебазувала три надзвукові винищувачі МіГ-31 з ракетами «Кинжал» на аеродром Чкаловськ Калінінградської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: