Окупанти збираються «відселити» до 70 тисяч осіб із 15-кілометрової зони біля Дніпра на Херсонщині

Читать на русском
У Херсонській області окупаційна влада розширила зону евакуації – збирається відселити до 70 тисяч людей у 15-кілометровій зоні вздовж лівого берега Дніпра.

Зону «евакуації» мешканців Херсонської області розширено на 15 кілометрів від Дніпра. Окупанти планують «відселити» до 70 тисяч осіб.

Про це повідомив глава окупаційної адміністрації Володимир Сальдо, передає РИА Новости.

Звільнення Херсона: Буданов озвучив нові терміни і назвав кількість військ рф в регіоніОперація зі звільнення Херсона може тривати до кінця листопада. Нині на Херсонщині знаходяться найбоєздатніші сили армії рф.

Учора Сальдо заявив, що зону «евакуації» розширено на 15 кілометрів від Дніпра нібито у зв'язку з підготовкою Києвом удару по греблі Каховської ГЕС. Йдеться про населені пункти Новокаховського міського округу, Голопристанського, Олешківського, Каховського, Горностаївського, Великолепетихського та Верхньорогачицького районів.

«15-кілометрова зона вздовж лівого берега Дніпра, починаючи від Каховки і до Голої Пристані, ми зараз (вивозитимемо)... вже розпочали цю роботу… Приблизно до 70 тисяч людей ми відселятимемо і переводитимемо углиб Херсонської області, а також в інші регіони рф», – заявив Сальдо.

Нагадаємо, у Генштабі підтвердили, що окупанти насильно переміщують цивільне населення. Зокрема, у Каховці громадян, які мешкають уздовж берега Дніпра, насильно виселяють із житла.

Раніше окупаційну адміністрацію Херсонської області було переміщено на лівий берег Дніпра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: