У Каховці росіяни обладнують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження – Генштаб

Читать на русском
Окупанти на Херсонщині виганяють мешканців із їхніх будинків, навколо житла обладнають інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження. Таке відбувається, зокрема, у Каховці.

У населеному пункті Каховка Херсонської області громадян, які мешкають уздовж берега Дніпра, насильно виселяють із будинків. Навколо цивільного житла окупанти обладнують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

«Окупанти здійснюють примусове переміщення цивільного населення. Так, в населеному пункті Каховка Херсонської області, громадян, які проживають в помешканнях вздовж берега Дніпра силоміць виселяють з осель. Навколо цивільного житла російські загарбники обладнують інженерні укріплення та мінно-вибухові загородження. В населеному пункті Новочорномор’я Скадовського району російські військовослужбовці психологічно та фізично тиснуть на мирних жителів. Їх виганяють з власних помешкань. Вивільнені таким чином оселі плануються під заселення окупантами», – повідомили в Генштабі.

Минулої доби противник завдав 60 ракетних і 15 авіаційних ударів, здійснив понад 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони понад 50 населених пунктів.

Скільки військових та цивільних загинули в ході конфліктів після Другої світової війниЯкими втратами серед військових та цивільних оберталися збройні конфлікти після Другої світової війни – на інфографіці.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. Росія продовжує перекидати до Білорусі окремі підрозділи.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Вільхуватка, Вовчанськ, Гатище, Стрілеча та Ветеринарне;

  • на Куп'янському напрямку – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії у районах населених пунктів Кучерівка, Стельмахівка, М’ясожарівка, Петропавлівка;

  • на Лиманському напрямі – з артилерії різних типів у районах населених пунктів Невське, Білогорівка, Роздолівка, Спірне, Григорівка та Берестове;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Зеленопілля, Кліщіївка, Бахмут, Бахмутське і Соледар;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії в районах населених пунктів Мар’їнка, Водяне, Красногорівка, Первомайське та Невельське;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Полтавка, Ольгівське, Малинівка, Павлівка, Новоданилівка;

  • на Южнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення.

Авіація Сил оборони минулої доби завдала по ворогові 14 ударів: під ураження потрапили райони зосередження озброєння та військової техніки, опорні пункти та позиції комплексів протиповітряної оборони противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили 4 вертольоти, 2 безпілотники та 45 ворожих крилатих ракет.

Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили 2 пункти управління, 3 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та інші важливі військові об'єкти російських окупантів.

Нагадаємо, окупанти 31 жовтня знову завдали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. Вони випустили 55 крилатих ракет, ППО збила 45 з них.

Володимир путін заявив, що ця атака «почасти» є помстою за підбиті кораблі Чорноморського флоту в Севастополі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: