Перетворюють на зону відчуження: окупанти демонтують систему охорони здоров'я на Херсонщині

Читать на русском
Російські військові демонтують всю систему охорони здоров'я в Херсонській області, намагаючись перетворити регіон у зону відчуження.
Getty Images

Російські військові демонтують всю систему охорони здоров'я в Херсонській області, намагаючись перетворити регіон у зону відчуження.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього звернення.

Окупанти на Херсонщині закривають медичні установи, вивозять обладнання і вимагають від лікарів переїжджати до росії.

«Окупанти додали ще один виклик – на окупованій території. Фактично вони демонтують там усю існуючу систему охорони здоров'я. Окупанти вирішили закривати медичні заклади у містах, вивозити обладнання, машини швидкої – просто все. Тиснуть на лікарів, які ще залишилися в окупованих районах, щоб вони переїжджали на територію росії», – повідомив Зеленський.

Рф робить з Херсона зону без цивілізації, без елементарних речей, доступних у більшості країн світу. Президент наголошує, що світ має на це відреагувати.

«Наше Міністерство закордонних справ, усі наші представники інформують міжнародні організації та партнерів про цей новий ескалаційний крок окупантів», – додав він.

Нагадаємо, за інформацією Генштабу, росіяни облаштовують оборонні позиції на лівому березі Дніпра. Глава української розвідки Кирило Буданов підтвердив, що росіяни хоч і готують про всяк випадок основу для здачі Херсона, але тікати звідти не збираються.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: