ЄС може визнати Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією – Бербок

Читать на русском
У Європейському союзі можуть визнати Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією. Таку можливість вже обговорюють.
Анналена БербокФото – AP

Німеччина та Євросоюз вивчають можливість визнати іранський Корпус вартових ісламської революції терористичною організацією.

Про це повідомляє «Голос Америки» з посиланням на заяву глави німецького МЗС Анналени Бербок.

«Я чітко дала зрозуміти минулого тижня, що ми введемо в дію новий пакет санкцій, що ми також вивчатимемо, чи можемо ми внести КВІР до списку терористичних організацій», – зазначила вона.

Постачальник дронів для росії з посольством у Києві: як розвивалися дипвідносини України та ІрануВід торговельного партнерства до катастрофи літака МАУ та постачання дронів для вбивства українців – як розвивалися відносини України та Ірану.

Із такою заявою міністр виступила після того, як голова КВІР попередив іранських протестувальників, що субота буде останнім днем, коли вони зможуть вийти на вулиці. Він дав зрозуміти громадянам, що сили безпеки можуть ще жорсткіше посилити репресії проти учасників протестів.

Крім того, Бербок розповіла, що переговори про угоду стосовно ядерної програми Ірану між Тегераном та Заходом наразі не ведуться. Раніше США вже внесли Корпус вартових ісламської революції до списку терористичних організацій.

Нагадаємо, полковника Корпусу вартових Ісламської революції та командира організації «Басідж» Джавада Кіха було вбито 25 жовтня вдень у місті Захедан, столиці Белуджистану на південному сході Ірану.

Також в Ірані у мавзолеї міста Шираз 26 жовтня ввечері стався теракт. Внаслідок стрілянини загинули щонайменше 15 людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: