Україна позбавила акредитації посла Ірану через поставки зброї росії

Читать на русском
23 вересня МЗС України на вимогу Володимира Зеленського позбавило акредитаці посла Ірану через постачання його країною зброї в росію.
Міністерство закордонних справФото – МЗС

У п’ятницю, 23 вересня, Міністерство закордонних справ України вирішило позбавити посла Ірану акредитації на доручення президента Володимира Зеленського.

Про це повідомляється у заяві на сайті МЗС.

Також відомо, що суттєво скоротять кількість дипломатичного персоналу посольства Ірану в Києві. Причиною стало використання російськими окупантами зброї іранського виробництва, зокрема, дронів-камікадзе.

На Дніпропетровщині ворожий дрон-камікадзе впав на приватне подвір'я, є постраждаліНа Дніпропетровщині російський дрон-камікадзе впав на приватне подвір'я, сталася пожежа. Шестеро осіб постраждали.

Іранській стороні заявили, що постачання іранського озброєння росії для використання окупантами його проти українців суперечить позиції нейтралітету Ірану. Крім того, це говорить про поваги до суверенітету та територіальної цілісності України.

«Постачання зброї росії для ведення війни проти України є недружнім актом, який завдає серйозного удару відносинам України та Ірану», наголосили у повідомленні.

Нагадаємо, що у США наприкінці серпня офіційно підтвердили правдивість публікацій в американських ЗМІ, які заявили про отримання росією безпілотних літальних апаратів від Ірану.

16 вересня Повітряні сили ЗСУ посилаючись на власні дані, підтверджують застосування російською армією іранських безпілотників «Shahed 136» та інших модифікацій.

23 вересня вдень в Одесі пролунали вибухи – російська армія атакувала місто іранськими дронами-камікадзе з боку моря. Внаслідок цього загинула цивільна людина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: