У міноборони рф назвали «неприпустимим» рух суден «коридором безпеки»

Читать на русском
Роботу «зернового коридору» буде призупинено «до прояснення ситуації навколо атаки 29 жовтня на кораблі Чорноморського флоту в окупованому Севастополі».
очільник міноборони рф Сергій Шойгу

Роботу «зернового коридору» буде призупинено «до прояснення ситуації навколо атаки 29 жовтня на кораблі Чорноморського флоту в окупованому Севастополі».

Про це повідомляє пресслужба міністерства оборони рф.

«Наголошуємо, що росія як основний учасник зазначених угод не виходить із них, а припиняє їхню дію. У зв'язку із цим рух суден коридором безпеки є неприпустимим, оскільки українське керівництво та командування ЗСУ використовують його для ведення бойових дій проти росії», - йдеться у заяві.

Зернова угода після виходу з неї рф продовжує де-факто діяти – посолПісля виходу рф із зернової угоди 29 жовтня вона продовжує де-факто діяти, адже вихід країни-агресора з домовленостей не означає, що вони заблоковані.

У зв'язку з цим країна-агресор вимагає від української сторони «прийняти додаткові зобов'язання і не використовувати цей маршрут у військових цілях».

«Розраховуємо на сприяння міжнародної організації в отриманні гарантій з боку України щодо невикористання гуманітарного коридору та українських портів, визначених на користь вивезення сільськогосподарської продукції, для ведення бойових дій проти росії», - зазначили у міноборони країни-агресора.

Раніше в кремлі заявили, що без участі росії зернова угода буде більш «ризикованою і небезпечною».

Зазначимо, попри відмову росії від «зернової угоди», з портів України вийшли 12 суден з агропродукцією.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: