Попри відмову рф від «зернової угоди», з портів України вийшли 12 суден з агропродукцією

Читать на русском
З українських портів вийшли 12 суден з аграрною продукцією, які прямують до країн Африки, Азії та Європи.

З портів України сьогодні, 31 жовтня, вийшли 12 суден із 354,5 тисячами тонн аграрної продукції. Вони прямують до країн Африки, Азії та Європи.

Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України.

Європейський Союз закликав росію скасувати рішення про вихід із «зернової угоди»Європейський Союз закликав російську федерацію скасувати своє рішення про вихід із Чорноморської зернової ініціативи.

У міністерстві зазначили, що представники ООН та Туреччини ведуть переговори з російською делегацією та продовжують шукати рішення для повноцінної реалізації «Зернової ініціативи».

Передбачено роботу 10 інспекційних груп для перевірки 40 суден. Пропозиція була прийнята представниками України, представники росії поінформовані.

«Так, з портів «Одеса», «Чорноморськ» та «Південний» сьогодні вийшли 12 суден з 354,5 тис. тонн агропродукції до країн Африки, Азії та Європи. Серед них балкер IKARIA ANGEL з українською пшеницею для Ефіопії, яка знаходиться на межі голоду. Це сьоме судно, зафрахтоване в рамках Всесвітньої Продовольчої Програми під егідою ООН. Разом з тим, прохід до українських портів під завантаження дозволений 4 суднам, які напередодні пройшли інспекцію СКЦ за участі всіх сторін, включаючи представників росії», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 29 жовтня росія оголосила, що припиняє свою участь у зерновій угоді нібито через напад на кораблі Чорноморського флоту.

У Мінінфраструктури заявив, що Україна не має наміру припиняти роботу «зернового коридору». Президент Володимир Зеленський підтвердив це і зазначив, що заява росії про призупинення участі в зерновій угоді була очікуваною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: