80% Києва залишається без водопостачання після ранкових ударів – Кличко (оновлено)

Читать на русском
У Києві 80 відсотків споживачів залишаються без водопостачання після ранкової атаки. Городян просять запастися водою з бюветів та точок продажу.

У Києві 80% споживачів залишаються без водопостачання після атаки на енергетичний об'єкт біля столиці.

Про це повідомив мер Віталій Кличко.

Через атаки на критичну інфраструктуру вводяться екстрені відключення електроенергії – ОПУРосія завдала удару по об'єктах енергосистеми низки областей України. Вводяться екстрені відключення електроенергії.

«Фахівці «Київводоканалу» працюють над тим, щоб якнайшвидше відновити роботу водопровідних станцій. Наразі, через пошкодження енергооб‘єкту біля Києва, 80% споживачів столиці залишаються без водопостачання. Про всяк випадок, просимо запастись водою з найближчих бюветів та точок продажу. Спеціалісти роблять все можливе, щоб повернути воду у квартири киян. Працюють також і енергетики, щоб відновити енергопостачання в 350 тисяч помешкань Києва, які залишилися без світла», – розповів міський голова.

Пізніше Кличко додав, що за три-чотири години водопостачання буде відновлено споживачам лівого берега Києва та частково правого. Енергопостачання вже частково відновили в Деснянському районі столиці.

Де знайти найближчий бюветний комплекс можна подивитися тут. Бювети, які тимчасово не працюють через відсутність електропостачання, позначені червоним.

Нагадаємо, окупанти сьогодні знову завдали масованих ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури України. За дві години було випущено 50 крилатих ракет, 44 з них було збито.

Внаслідок атаки, зокрема, було пошкоджено енергетичний об'єкт, що живить близько 350 тисяч квартир у Києві.

Проблеми з енергопостачанням є також у Харкові.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: