ЗСУ відбили атаки в районі 11 населених пунктів – зведення Генштабу

Читать на русском
Українські військові відбили атаки росіян у Харківській, Донецькій та Луганській областях. Окупанти тим часом продовжують готувати до евакуації окремі підрозділи та техніку правобережної частини Херсонської області.

Збройні сили України за добу відбили атаки росіян у районах населених пунктів Зелене Харківської області; Білогорівка, Миколаївка і Новоселівське на Луганщині; Авдіївка, Бахмутське, Веселе, Водяне, Майорськ, Мар’їнка і Новобахмутівка Донецької області.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 4 ракетних і 5 авіаційних ударів, здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Під ворожі удари потрапили райони понад 20 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. Росія продовжує перекидати окремі підрозділи своїх військ у Білорусь.

На інших напрямках ворог здійснював обстріл:

  • на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Галаганівка Чернігівської області та Покровка Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Гатище, Кам’янка, Красне, Огірцеве та Стариця Харківської області;

Війна в Україні: як здійснюються прогнози керівника ГУР Кирила БудановаЯк збуваються прогнози щодо війни в Україні, озвучені керівником розвідки Кирилом Будановим – на інфографіці.

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Табаївка, Терни Харківської області; Греківка, Ковалівка, Кармазинівка, Макіївка, Новоєгорівка, Невське, Площанка і Червонопопівка Луганської області та Зарічне і Ямполівка на Донеччині;

  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Верхньокам’янське, Майорськ, Опитне, Сіверськ, Соледар, Спірне та Яковлівка Донецької області;

  • на Авдіївському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Красногорівка, Мар'їнка, Новомихайлівка та Первомайське Донецької області;

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Микільське, Павлівка, Парасковіївка і Пречистівка Донецької області та Дорожнянка, Малинівка, Новоданилівка, Ольгівське і Павлівка Запорізької області;

  • на Южнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Серед них – Білогірка, Давидів Брід, Мирне, Нова Кам’янка, Правдине і Червоне Херсонської області та Киселівка і Тернові Поди на Миколаївщині.

У Херсонській області окупанти продовжують демонтаж та вивіз обладнання вишок стільникового зв'язку до Донецької області для налагодження та розширення покриття так званих національних операторів зв'язку.

Також триває підготовка до евакуації окремих підрозділів та військової техніки супротивника правобережної частини Херсонської області. Для цього уточнюється наявність плавзасобів річкового флоту, встановлюються понтонні переправи та періодично проводиться перевірка справності та готовності барж. Дві успішно знищено підрозділами Сил оборони України в районі Антонівського мосту.

«За уточненою інформацією, підтверджено ураження живої сили та техніки противника за попередні дні. Так, в Херсонській області, знищено колону військової техніки противника, в Запорізькій – знищено склад боєприпасів, 5 одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 військовослужбовців», – повідомили у Генштабі.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 21 удар, з них: 15 – по районах зосередження озброєння та військової техніки, 2 – по взводних опорних пунктах, а також 4 – по позиціях комплексів протиповітряної оборони противника. На різних напрямках наші підрозділи протиповітряної оборони збили 1 вертоліт та 1 штурмовик Су-25 супротивника.

Воїни ракетних військ та артилерії за минулу добу вразили пункт управління та зенітну ракетну установку.

Нагадаємо, за словами військових аналітиків, ЗСУ отримали перевагу в Херсонській області в дальності та точності наведення артилерії, ракет та безпілотників.

Раніше стало відомо, що в росії відсторонили генерал-полковника Олександра Лапіна, який командував угрупуванням військ «Центр».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: