Макрон вважає, що Україна сама вирішить, коли домовлятися про мир і на яких умовах

Читать на русском
Французький лідер також пояснив, що Захід допомагає Україні зброєю, «щоб у певний момент український народ зміг обрати мир.
фото: dw.com

Президент Франції Емманюель Макрон вважає, що мирне вирішення війни росії проти України можливе, але таке рішення має ухвалювати лише сам Київ.

Про це Макрон заявив на міжнародному форумі «Заклик до миру» в Римі у неділю, 23 жовтня.

Згідно з його словами, в Україні «мир можливий» тоді, коли самі українці так вирішать.

«Тож не дозволимо сьогодні, щоб мир був якось захоплений російською силою», – зазначає Макрон.

Переговори з путіним неможливі: як змінювалася позиція ЗеленськогоІнфографіка – позиція Володимира Зеленського щодо переговорів з путіним пройшла еволюцію від переконання в необхідності діалогу до констатації, що з чинним президентом рф говорити нема про що.

Водночас, французький лідер також пояснив, що Захід допомагає Україні зброєю, «щоб у певний момент український народ зміг обрати мир. На тих умовах, які вирішив він».

«Мир буде створено з іншим, який є ворогом, за столом переговорів», – зазначив Макрон.

При цьому нещодавно, на саміті ЄС у Брюсселі французький лідер закликав Київ і москву повернутися до переговорного процесу «якнайшвидше» – хоча й зазначив, що це має відбутися тоді, коли буде «прийнятним» для української сторони.

Нагадаємо, Еммануель Макрон заявив, що продовжить вести переговори з володимиром путіним навіть після масованих ударів по Україні.

Раніше Володимир Зеленський відповів на заклики щодо переговорів з росією. За його словами, держава-терорист не хоче миру. Він додав, що переговори не зможуть подолати російський терор, а також заявив, що терористів лише знешкоджують.

Голова ОПУ Андрій Єрмак заявив, що країна-агресор завдає масованих ракетних ударів по Україні з метою змусити Київ погодитись на ведення переговорів.

Також нагадаємо, що напередодні Макрон закликав світ «максимально тиснути» на путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: