Росіяни посилюють угруповання на правобережній частині Херсонської області – Генштаб

Читать на русском
Окупанти посилюють угруповання на правобережній частині Херсонської області мобілізованими військовими чисельністю до тисячі. Крім того, рф всіма шляхами намагається приховати реальні втрати військовослужбовців.

Росіяни посилюють угруповання на правобережній частині тимчасово зайнятої території Херсонської області мобілізованими військовослужбовцями чисельністю до тисячі осіб.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генштабу.

Окупанти також продовжують «евакуацію» із Херсонської області. Значна увага приділяється вивезенню медобладнання та майна «націоналізованих» підприємств. Зокрема, із населеного пункту Білозерка обладнання місцевої лікарні вивозиться до міст Скадовська та Генічеська.

За добу українські військові відбили атаки у районах населених пунктів: Андріївка, Білогорівка Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Времівка, Зеленопілля, Соледар, Майорськ, Мар’їнка, Невельське, Новобахмутівка, Первомайське, Яковлівка Донецької області.

Росія за добу завдала 15 авіаційних та один ракетний удар, здійснила понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Путін не вважає, що військовий супротивник в особі України був недооціненийПрезидент росії володимир путін негативно відповів на запитання, чи немає у нього відчуття недооцінки противника на війні в Україні.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишається без істотних змін. На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Сіверському та Слобожанському напрямках – з території російської федерації, із використанням артилерії різних типів, у районах населених пунктів Бояро-Лежачі, Водолаги, Гірки, Писарівка і Рижівка Сумської області та Вільхуватка, Вовчанськ, Охрімівка і Стариця Харківської області;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Дружелюбівка, Петро-Іванівка Харківської області; Зарічне, Ямполівка Донецької області та Макіївка і Невське на Луганщині;

  • на Бахмутському напрямку – з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Верхньокам’янське, Опитне, Роздолівка, Соледар, Майорськ та Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку противник здійснював обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії неподалік Авдіївки, Красногорівки, Мар’їнки, Невельського, Новомихайлівки та Первомайського Донецької області.

  • на Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог здійснив артилерійські обстріли в районах 15 населених пунктів, серед них – Білогір’я, Гуляйполе, Дорожнянка, Запорізької області та Вугледар, Новосілка, Павлівка і Пречистівка Донецької області.

  • на Південнобузькому напрямку обстріляно райони 20 населених пунктів.

«За уточненою інформацією, підтверджено ураження живої сили та техніки противника за попередні дні. Так, в Запорізькій області знищено 8 одиниць озброєння та військової техніки різного типу та поранено до 120 військовослужбовців. На тимчасово зайнятій території Херсонської області відзначено доставку до лікувальних закладів близько 100 поранених окупантів. Командування російських окупаційних військ, з метою уникнення панічних настроїв серед особового складу, всіма шляхами намагається приховати реальні втрати військовослужбовців», – зазначили у Генштабі.

Авіація Сил оборони за минулу добу завдала 29 ударів: підтверджено ураження 21 району зосередження живої сили, озброєння та військової техніки супротивника, 3 опорні пункти та 5 позицій зенітних ракетних комплексів. Підрозділи протиповітряної оборони збили 2 ворожі вертольоти Ка-52 і один штурмовик Су-25.

Українські ракетні війська та артилерія вразили 4 райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки та 1 склад із боєприпасами противника.

Нагадаємо, окупаційну адміністрацію Херсонської області переміщено на лівий берег Дніпра.

Глава української розвідки Кирило Буданов підтвердив, що росіяни хоч і готують про всяк випадок основу для здачі Херсона, але тікати звідти не збираються.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: