«Укренерго» попередило українців про фейковий застосунок з графіками відключень

Читать на русском
Українців попереджають про фейковий застосунок, який нібито містить актуальний графік відключення електроенергії для споживачів.
Фото mind.ua

Українців попереджають про фейковий застосунок, який нібито містить актуальний графік відключення електроенергії для споживачів.

Про це у Telegram повідомила енергокомпанія «Укренерго».

В компанії зазначають, що вони не працюють з кінцевими споживачами електроенергії, а має лише інформацію про загальний рівень споживання в енергосистемі, а також у кожному її енерговузлі. Тому «Укренерго» не може знати, коли відключають кожного окремого споживача або невеличкий населений пункт.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Графіки обмеження постачання електроенергії до окремих споживачів може складати виключно обленерго і тільки на їх сайтах можна знайти інформацію про графіки відключень споживачів або про те, де саме таку інформацію можна знайти», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, тепла погода 29 жовтня сприяла з того що вранці українці споживали менше електроенергії, ніж у попередні дні. Ранковий пік споживання був на 4,6% нижчим, ніж напередодні в п'ятницю. Завдяки цьому вдалося запобігти загрозі перевантаження мереж та допомогти збалансувати енергосистему без примусових обмежень споживачів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: