В «Укренерго» пообіцяли не вимикати світло вдень та розповіли, чи можливі обмеження ввечері

Читать на русском
Вдень 29 жовтня в Україні не планується відключення електроенергії. Та ввечері, при необхідності, можуть застосовуватися обмеження.
unsplash.com

Вдень 29 жовтня в Україні не планується відключення електроенергії. Та ввечері, при необхідності, можуть застосовуватися обмеження.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» в Telegram.

«Сьогодні вранці Диспетчерський центр «Укренерго» не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів. У цьому не було потреби», – йдеться в повідомленні.

Тепла погода у вихідний день сприяла з того що вранці українці споживали менше електроенергії, ніж у попередні дні. Ранковий пік споживання був на 4,6% нижчим, ніж напередодні в п'ятницю. Завдяки цьому вдалося запобігти загрозі перевантаження мереж та допомогти збалансувати енергосистему без примусових обмежень споживачів.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Втім, попереду вечірній пік споживання, під час якого за потреби можуть бути застосовані обмеження. Адже ввечері, повертаючись додому, ми включаємо світло та різні електроприлади, збільшуючи навантаження на мережі більше, ніж у ранковий час», – наголосили у повідомленні.

Українців вкотре закликають свідомо знизити користування потужними електроприладами, особливо ввечері з 17:00 до 23:00.

Нагадаємо, у Рівненській області стабілізували роботу енергетичних систем. Відтепер електроенергію подаватимуть населенню без обмежень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: