Кличко повідомив, як довго можуть тривати відключення світла у Києві

Читать на русском
Перебої з електроенергією та вимушені відключення у Києві планується усунути за два-три тижні.

Перебої з електроенергією та вимушені відключення у Києві планується усунути за два-три тижні. Однак за умови, що не буде нових атак рф на об'єкти енергетики.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у п'ятницю, 28 жовтня.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

Він нагадав, що через значний дефіцит електроенергії – від 20 до 50% – сьогодні система енергозабезпечення Києва працює в екстреному режимі. Електропостачання тимчасово вимикається у всіх районах столиці.

«Якщо не буде надзвичайних ситуацій, фахівці «Укренерго» сподіваються протягом 2-3 тижнів усунути дефіцит, спричинений атаками російських варварів на об'єкти критичної інфраструктури», – сказав мер.

За його словами, зараз місто робить все можливе, щоб заощаджувати споживання електроенергії. Зокрема, на багатьох маршрутах комунального транспорту тролейбуси замінили автобусами. При цьому метрополітен зупиняти не будуть.

Нагадаємо, у п'ятницю, 28 жовтня, про вимушені відключення світла попередили мешканців Києва, Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської, Сумської, Харківської та Полтавської областей.

Напередодні повідомлялося, що для мешканців Києва та області запровадять більш тривалі відключення електроенергії.

З 31 жовтня у Харкові також запроваджують погодинні відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: