У Києві та області запровадять екстрені та триваліші відключення електроенергії

Читать на русском
Укренерго вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та Київській області. Старі графіки не актуальні.
фото УНІАН

«Укренерго» вводить більш тривалі екстрені відключення світла у Києві та Київській області. Причиною стали нові серйозні ушкодження енергетичної інфраструктури.

Про це повідомила пресслужба КМДА у четвер, 27 жовтня.

Як підготуватися до аварійних відключень электрикиПрактично по всій Україні спостерігаються перебої з електропостачанням після ракетних ударів. Як підготуватися до аварійних відключень світла – на інфографіці.

«Росія знову атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури. З ладу виведено низку критично важливих об'єктів країни. В результаті у Києві та області виник дефіцит потужності у розмірі 30% споживання», – сказано у повідомленні.

Щоб не допустити повного знеструмлення столиці та центральних регіонів України, «Укренерго» запроваджує безпрецедентні екстрені обмеження.

«Графіки стабілізаційних відключень, складені напередодні, більше не є актуальними. На жаль, найближчими днями буде застосовано більш жорсткі та тривалі відключення електропостачання», – заявили в КМДА.

Українців знову попросили споживати електроенергію помірно – включати енергоємні прилади по черзі, максимально знизити споживання електроенергії вранці з 06:00 до 11:00 та ввечері з 17:00 до 23:00.

Нагадаємо, сьогодні вранці вже застосовували тимчасові відключення електрики у Києві та чотирьох областях.

Вночі росія знову атакувала критичну інфраструктуру. Так, внаслідок обстрілу росіян було пошкоджено обладнання магістральної мережі енергосистеми у центральних областях України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: