У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті на 248 добу війни

Читать на русском
У районі Майорська Донецької області ЗСУ знищили близько 300 росіян, які готувалися до нападу. Також сили оборони відбили низку атак окупантів.

У районі Майорська на Донеччині ЗСУ знищили близько 300 росіян, які готувалися до нападу. Також сили оборони відбили низку атак окупантів.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Залужний розповів, на яких чотирьох завданнях зосереджують свої зусилля ЗСУДопоки окупанти не мають успіху на полі бою, попри абсолютну вогневу перевагу та збільшення кількості військ, ЗСУ зосереджують свою увагу на чотирьох задачах.

Минулої доби ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Водяне, Кам'янка та Невельське Донецької області. Однак ворог завдав 4 ракетних і до 25 авіаційних ударів, здійснив понад 70 обстрілів із РСЗВ. Ударів зазнали райони більш ніж 35 населених пунктів. Серед них – Сіверськ та Пречистівка Донецької області; Малі Щербаки Запорізької області; Давидів Брід та Мала Сейдемінуха на Херсонщині та Кобзарці Миколаївської області.

У районі Майорська на Донеччині ЗСУ знищили близько 300 росіян, які готувалися до нападу.

Ситуація на фронті:

  • на Сіверському напрямку - з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Гай, Хренівка та Леонівка Чернігівської області;

  • на Слобожанському напрямі – з використанням артилерії різних типів, у районах населених пунктів Ветеринарне, Дворічна, Стариця, Стрілячі та Чавунівка;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках - з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Берестове, Невське, Спірне, Ольгівка та Новоєгорівка;

  • на Бахмутському напрямі - з танків та різнокаліберної артилерії, в районах населених пунктів Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Годин Яр, Клещеївка, Соледар, Зеленопілля та Яківля;

  • на Авдіївському напрямку - з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Авдіївка, Водяне, Мар'їнка, Новомихайлівка та Первомайське. на Новопавлівському та Запорізькому напрямках противник завдав обстрілів за позиціями Сил оборони та цивільної інфраструктури в районах Великої Новосілки, Временки, Гуляйполя, Залізничного та Павлівки.

  • на Південнобузькому напрямку вогневу поразку зазнали райони понад 20 населених пунктів уздовж лінії зіткнення. Для ведення повітряної розвідки ворог здійснив близько 20 вильотів БПЛА різних типів.

  • Противник не залишає спроб наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація без змін.

У Бериславі Херсонської області окупанти масово перевдягаються у цивільний одяг та заселяються у приватні будинки.

Авіація ЗСУ завдала 24 ударів по районах зосередження озброєння та військової техніки, а також позицій комплексів ППО противника. На різних напрямках наші підрозділи ППО збили два штурмовики Су-25, один вертоліт Мі-8 та один БПЛА ворога. Воїни ракетних військ та артилерії вразили позиції батареї самохідних артилерійських установок та інші важливі військові об'єкти супротивника.

Нагадаємо, ЗСУ на півдні знищили понад 30 окупантів і два російські «Гради».

У ISW вважають, що нібито завершена мобілізація в рф навряд чи вплине на бойову міць окупантів на фронті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: