Бракує одягу, взуття і спорядження: Генштаб про екіпірування мобілізованих окупантів

Читать на русском
Російське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян. У більшості немає належного екіпірування.
Фото mind.ua

Російське військове командування має проблеми з матеріальним забезпеченням мобілізованих громадян. У більшості немає належного екіпірування.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

Відомо, що на Херсонському напрямку, мобілізовані російські військовослужбовці вирізняються поганим екіпіруванням, у більшості відсутнє військове взуття та інші елементи форми одягу та спорядження.

«Мобілізований особовий склад російських окупаційних військ відправляється на війну з огляду оперативної обстановки. Командування не зважає на рівень їх підготовленості. Таким чином російське військове керівництво намагається утримати лінію фронту», – йдеться у зведенні.

Генштаб також повідомляє, що за поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Бахмут, Кліщіївка, Новомихайлівка, Мар’їнка, Невельське, Первомайське та Авдіївка Донецької області.

Загалом за добу, окупанти завдали 2 ракетних та 25 авіаційних ударів, здійснили близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ворожих ударів зазнали об’єкти цивільної інфраструктури Миколаєва, Запоріжжя та Новотавричеського Запорізької області.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Зберігається загроза завдання ракетних та авіаційних ударів.

На інших напрямках ворог здійснював обстріли:

  • на Куп’янському та Лиманському напрямках – з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Ямполівка, Кам’янка та Білогорівка;
  • на Бахмутському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Озарянівка, Опитне, Соледар та Яковлівка Донецької області;
  • на Авдіївському та Запорізькому напрямках – з танків та артилерії різних типів, в районах населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Невельське, Водяне, Новомихайлівка, Мар’їнка, Пречистівка, Новопіль, Новосілка та Залізничне.
  • На Південнобузькому напрямку ворог обстрілював військову та цивільну інфраструктуру населених пунктів, що неподалік з лінією зіткнення. Від вогню реактивної та ствольної артилерії постраждали Нікополь та Іллінка Дніпропетровської області.

У Генштабі підтвердили знищення особового складу та техніки противника за 22 жовтня. Зокрема, стало відомо, що в районі міста Енергодар, в результаті вогневого ураження, було знищено 4 гаубиці Д-30, 3 вантажівки з боєприпасами, до 50 військовослужбовців противника, ще близько 40 отримали поранення.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 6 ударів, а підрозділи протиповітряної оборони збили дванадцять БпЛА «Shahed-136».

Нагадаємо, у Білорусі помітили іранських інструкторів, які могли координувати запуски дронів-камікадзе Shahed-136 по Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: