ВАКС обрав запобіжний захід експершому заступнику голови Полтавської ОДА Пісоцькому

Читать на русском
Колишнього першого заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації підозрюють в пособництві отримання неправомірної вигоди та шахрайстві.
Андрій Пісоцький

У п'ятницю, 28 жовтня, було обрано запобіжний захід колишньому першому заступнику очільника Полтавської облдержадміністрації Андрію Пісоцькому. Йдеться про майже 4 млн гривень застави.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зазначається, що у Вищому антикорупційному суді розглянуто клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, про застосування запобіжного заходу колишньому першому заступнику Голови Полтавської обласної державної адміністрації, підозрюваному в пособництві одержання неправомірної вигоди та шахрайстві.

Згідно з результатами розгляду зазначеного клопотання, слідчим суддею ВАКС прийнято рішення про застосування до вказаного підозрюваного запобіжного заходу у вигляді 3 969 600 гривень застави.

Також на особу покладено такі процесуальні обов’язки:

  • прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою;
  • не відлучатися із м. Полтава без дозволу детектива, прокурора чи суду;
  • повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи;
  • утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками;
  • здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон;
  • носити електронний засіб контролю (браслет).

Як повідомляється, відповідно до здобутої інформації, колишній перший заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації, діючи за попередньою змовою з іншими особами вчинював дії, направлені на одержання колишнім головою цієї адміністрації від представника приватних структур непромірної вигоди у розмірі 176 тис. євро та автомобіля люкс-класу.

НАБУ і САП повідомили про підозру ексголові Полтавської ОДА ГоловкуАнтикорупційні органи правопорядку вручили підозру колишньому очільнику Полтавської облдержадміністрації та його спільникам.

Органи не називають прізвища підозрюваних, проте, за інформацією «Слово і діло» з власних джерел, йдеться про Андрія Пісоцького - експершого заступника голови ОДА Валерія Головко.

Нагадаємо, НАБУ і САП проводили обшуки в Полтавській облдержадміністрації. Як з'ясували ЗМІ, за даними слідства, Головко, його перший заступник Андрій Пісоцький, радник голови ОДА Литвинов О. М. та директор департаменту будівництва і ЖКГ Полтавської ОДА Голбан Т. Т. створили злочинну схему з вимагання хабарів від підприємців за забезпечення їхньої перемоги в державних закупівлях, які проводить облдержадміністрація.

Встановлено, що у серпні 2017 року голова Полтавської ОДА за пособництва своїх першого заступника та радника висловив прохання надати та одержав від підприємця неправомірну вигоду в особливо великому розмірі. Так, за 176 тисяч євро, що складало більше 5 млн грн, Головко обіцяв забезпечити перемогу компаній підприємця у процедурах державних закупівель облдержадміністрації, укладання з цими компаніями договорів експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення області та оплати наданих послуг з бюджету облдержадміністрації.

Водночас, у листопаді, не вчинивши дії, за які було одержано 176 тис. євро, посадовець діючи спільно зі своїм першим заступником та радником, повторно висловив прохання у наданні неправомірної вигоди. Як результат, у грудні 2017 року голова Полтавської ОДА отримав від того ж підприємця за вчинення тих самих дій автомобіль люкс-класу вартістю більше 7,5 млн грн, як подарунок на свій день народження.

Крім того, у межах розслідування встановлено, що у січні 2018 року за пособництва вказаних осіб посадовець шахрайським шляхом заволодів частиною належних вищевказаному підприємцю грошових коштів, які були отримані в якості грошової позики. Так, отримавши 85 тис. євро, що станом на день одержання становило близько 3 млн грн, голова облдержадміністрації так і не повернув підприємцю близько 1,7 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: