Суд зняв арешт з майна сім'ї ексзаступника голови Полтавської ОДА

Читать на русском
Антикорупційний суд скасував арешт майна родичів колишнього заступника керівника облдержадміністрації.
Андрій Пісоцький

Суд скасував арешт майна матері і дружини колишнього першого заступника голови Полтавської обласної державної адміністрації Андрія Пісоцького в межах справи про можливе отримання неправомірної вигоди.

Такі рішення 26 листопада ухвалив слідчий суддя Вищого антикорупційного суду Сергій Мойсак по результатами розгляду клопотань адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Солом'янський райсуд Києва заарештував квартиру матері Пісоцького загальною площею понад 260 кв. м. Вказане житло він подарував одразу після рішення про накладання арешту на неї. Проте, вивчивши клопотання, суддя його задовольнив і зняв арешт з квартири. Він зазначив, що Пісоцькому не повідомлено про підозру у справі. Отже правова підстава для накладення арешту на майно з метою конфіскації майна відсутня.

Також Солом'янський суд заарештував житловий будинок; квартиру площею 80,9 кв. м. і автомобіль Lexus RX 350, 2012 року випуску дружини Пісоцького. Втім ВАКС вирішив арешт зняти, оскільки експосадовець не є підозрюваним, а його дружина не має відношення до справи.

Нагадаємо, в лютому НАБУ проводило обшуки в Полтавській ОДА. ЗМІ з'ясували деталі справи. Щоправда пізніше САП передала цю справу до поліції. Але генеральний прокурор Руслан Рябошапка повернув до НАБУ це розслідування.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: