Україна разом з іншими державами презентує в ООН практики боротьби з дезінформацією

Читать на русском
Відповідний захід проводиться як спільна ініціатива країн Люблінського трикутника та Великої Британії.

Постійні представництва при ООН України, Польщі, Литви та Великої Британії у п'ятницю, 28 жовтня, проведуть онлайн-захід «Креативні шляхи посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей в буремні часи».

Як повідомляє прес-служба МЗС України.

Зазначається, що відповідний захід проводиться як спільна ініціатива країн Люблінського трикутника та Великої Британії.

«Український досвід представить керівниця проєкту Filter.National Валерія Ковтун, яка зробить презентацію на тему: «Медіаграмотність для молоді: як Filter розвінчує історичні міфи та пояснює тактику дезінформації в TikTok», - поінформували у зовнішньополітичному відомстві.

Терористам тут не місце: чи можна вигнати росію з ООН і як це зробитиПро те, як можна вигнати росію з ООН і чому потрібно зробити це максимально швидко – в матеріалі Слово і діло

Як повідомляється, із вступним словом до учасників звернеться перший заступник міністра закордонних справ України Еміне Джапарова. Запрошені експерти з чотирьох країн представлять свої творчі проєкти та ідеї, спрямовані на підвищення медіаграмотності з особливим акцентом на темі посилення стійкості до дезінформації та неправдивих відомостей в суспільствах.

Презентація найкращих практик боротьби з дезінформацією відбудеться в межах Глобального тижня медіаграмотності, який минулоріч був заснований резолюцією Генеральної Асамблеї ООН за співавторства України.

При цьому, Україна та її партнери ініціюють обговорення в ООН шляхів посилення боротьби з дезінформацією вже другий рік поспіль, враховуючи набутий досвід в контексті успішної протидії інформаційній війні росії.

Нагадаємо, що місяць тому було розкрито найбільшу дезінформаційну кампанію росії. Дезінформаційна кампанія, що тривала з квітня по вересень, є найбільшою спробою просувати інтереси росії у соціальних медіа з початку повномасштабної війни в Україні.

Раніше у розввідці повідомили, що росія проводить інформаційну спецоперацію у Німеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: