Розкрито найбільшу дезінформаційну кампанію росії: ціла мережа фейкових ЗМІ

Читать на русском
Дезінформаційна кампанія, що тривала з квітня по вересень, є найбільшою спробою просувати інтереси росії у соціальних медіа з початку повномасштабної війни в Україні.

Країна-агресор використовувала нові засоби дезінформації у Європейських країнах. Компанія Meta виявила цілу мережу фейкових ЗМІ.

Про це повідомляє Politico.

У звіті компанії йдеться про понад 60 фейкових сайтів, які активно рекламувалися в соцмережах та розповсюджували кремлівські наративи про війну в Україні.

Як зазначається, нібито німецьке видання Der Spiegel написало про дефіцит природного газу, британське The Guardian щодо сумнівів навколо воєнних злочинів росії в Україні, а італійське інформагентство Ansa, начебто критикувало зберігання зерна у Києві.

Пропаганда кремля руйнується через нездатність визнати невдачі рф на Харківщині – ISWНездатність росії визнати невдачі в Харківській області і ефективно створити інформаційні умови для цього, призводить до колапсу російського інформаційного простору.

Усі ці так звані новини фальшиві, йдеться у звіті Meta, і є частиною російської кампанії у Євросоюзі та Великій Британії.

Повідомляється, що дезінформаційна кампанія, що тривала з квітня по вересень, є найбільшою спробою просувати інтереси росії у соціальних медіа з початку повномасштабної війни в Україні.

Зловмисники копіювали адреси авторитетних медіа, щоб розміщувати там фейкові новини, а потім просували їх за допомогою реклами у соціальних мережах.

На початку кампанії зусилля були спрямовані поступово на всю Європу, але з часом фокус змістився до Німеччини, йдеться у статті. На щастя, ці повідомлення майже не отримували взаємодій із реальними користувачами.

Окрім цього, Meta видалила понад 1000 фальшивих проросійських облікових записів, які розповсюджували дезінформацію.

Нагадаємо, що російські пропагандисти напередодні опалювального сезону влаштовують в соцмережах інформаційний терор, намагаючись вплинути на молодь.

Раніше у Польщі заявили, що пропагандисти росії мають бути засуджені як воєнні злочинці.

Також стало відомо, що пропагандисти рф просувають ідею скасування антиросійських санкцій через іноземних спікерів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: