СБУ проникла у лави ФСБ, щоб затримати ексначальника кримського управління – Малюк

Читать на русском
СБУ провела агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ, щоб отримати докази в держзраді і затримати колишнього начальника управління в Криму Кулініча.

Служба безпеки України здійснила агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ, щоб затримати колишнього начальника управління СБУ у Криму Олега Кулініча.

Про це в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна» розповів в.о. голови спецслужби Василь Малюк.

«Було проведено безпрецедентну філігранну розробку та подальшу реалізацію, здійснено агентурно-технічне проникнення до лав ФСБ. Ми видобули всі файли, де він реально доповідав до Москви інформацію, зокрема секретну, про ситуацію в нашій країні, в службі, як вони намагалися впливати на різні процеси», – розповів Малюк.

Він не став розголошувати деталі – триває слідство.

Малюк також зазначив, що зараз відбувається «самоочищення» СБУ – це дуже важливо, особливо в умовах війни, інакше всі подальші операції приречені на провал.

«Сьогодні підрозділ внутрішньої безпеки повністю переформатований та виконує саме контррозвідувальні завдання. Робимо для цього все можливе. Зі знакових прикладів – затримання агентів, так званих кротів у лавах СБУ», – додав він.

Нагадаємо, у липні за підозрою у державній зраді було затримано колишнього начальника Служби безпеки України в Криму Олега Кулінича. Як заявили правоохоронці, він передавав російським спецслужбам розвідувальну інформацію щодо України.

ЗМІ з посиланням на дані слідства писали, що Кулініч був заздалегідь попереджений про початок російського вторгнення, але не зробив жодних зусиль, щоб проінформувати Київ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: