Колишнього заступника глави української розвідки підозрюють у держзраді

Читать на русском
Ексзаступник голови ГУР, який обіймав посаду у 2008-2010 роках, передавав російським спецслужбам інформацію про актуальну військово-політичну ситуацію в Україні.

Колишньому заступнику керівника Головного управління розвідки Міноборони повідомили про підозру у державній зраді, а також у посяганні на життя працівника правоохоронного органу та незаконному зберігання зброї.

Про це повідомляє СБУ.

Затриманий був заступником голови ГУР із 2008 до 2010 років. Потім працював на різних посадах у цьому відомстві та у керівництві Державного космічного агентства України.

Стали відомі подробиці справи про державну зраду Кулініча та СівковичаСлідство встановило факти роботи Кулініча та Сівковича на росіян, починаючи щонайменше з червня 2019 року. Обидва зрадники входили в злочинну організацію, створену агентами ФСБ росії

«За даними слідства, він передавав російським спецслужбам таємну і цілком таємну інформацію щодо актуальної військово-політичної ситуації в нашій державі. Крім цього, переправляв окупантам закриті дані про заходи, які проводять ЗСУ та інші підрозділи українських Сил оборони для відсічі збройній агресії. Співробітники СБУ затримали підозрюваного на початку повномасштабного вторгнення рф. Під час обшуку за місцем роботи він намагався застрелити представників слідчо-оперативної групи Служби безпеки, які прибули для проведення процесуальних дій», – розповіли у Службі безпеки.

Затриманий, повідомили у СБУ, за завданням росіян збирав секретну інформацію, яка циркулює у Міноборони, зокрема у ГУР, а також у Національній академії Сухопутних військ імені Сагайдачного. Крім того, рф цікавили розвіддані про діяльність стратегічно важливих об'єктів військово-промислового комплексу України.

Наразі колишнього заступника голови ГУР заарештовано.

Нагадаємо, раніше за підозрою у держзраді було затримано колишнього начальника Служби безпеки України в Криму Олега Кулінича.

Крім того, про підозру у держзраді повідомили колишньому заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: