Нардепу Кузьміну повідомили про підозру в держзраді

Читать на русском

В.о. генпрокурора повідомив про підозру в держзраді народному депутату Ренату Кузьміну. Про це повідомляє пресслужба ДБР у середу, 5 жовтня.

В.о. генпрокурора повідомив про підозру в держзраді народному депутату Ренату Кузьміну.

Про це повідомляє пресслужба ДБР у середу, 5 жовтня.

За наявною інформацією, у межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення рф розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

«Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави», - йдеться в повідомленні відомства.

Народному депутату Ренату Кузьміну повідомлено про підозру у державній зрадіДержавне бюро розслідувань

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада) за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється місцезнаходження Рената Кузьміна, зокрема проведено понад 10 одночасних обшуків за місцями його можливого перебування. Досудове розслідування триває.

Процесуальне керівництво здійснюється Офісом Генерального прокурора.

Нагадаємо, ще у вересні 2019 року Генеральна прокуратура України закрила кримінальне провадження щодо колишнього заступника генпрокурора часів президентства Віктора Януковича, народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Рената Кузьміна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: