Росіяни можуть готувати теракти під час відступу з окупованих територій – Генштаб

Читать на русском
У Генштабі заявили, що росіяни під час відступу можуть вдатися до підриву житлових будинків або нанесення критичних збитків інфраструктурі, зокрема АЕС.
ukrinform.ua

Російські війська у разі відступу з окупованих територій можуть влаштувати там теракти.

Про це на брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу Олексій Громов.

Російські війська стали більш злагодженими за Суровікіна, але переламати хід війни він не зможе – PoliticoЗа нового командувача російські війська в Україні стали більш тактично злагодженими. Але навіть жорстокість Сергія Суровікіна не допоможе переламати перебіг війни. Його головне завдання зараз – організувати відступ під Херсоном.

«Враховуючи відсутність у «другої армії світу» будь-якої гуманності, дотримання міжнародних конвенцій, а також патологічну брехню усіх кремлівських політиків та пропагандистів, противник може ухвалити «непрості рішення». Найбільш ймовірно, що під час відступу противник може вдатися до проведення серії терактів із підривом житлових масивів, перетворення тимчасово окупованих територій на випалену землю із завданням критичних збитків інфраструктурі України», – сказав Громов.

За його словами, враховуючи останні заяви про «брудну бомбу», окупанти можуть організувати вибухи на Запорізькій атомній електростанції з метою виведення її з ладу та провокування локальної техногенної катастрофи, звинувативши в цьому Україну.

Нагадаємо, раніше у росії заявили, що Україна нібито готує атаку з використанням «брудної бомби».

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що прикриваючись дезінформацією, росія сама може використати «брудну бомбу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: