США передали Україні перші комплекси NASAMS – ЗМІ

Читать на русском
Американська влада схвалила постачання Києву двох систем ППО NASAMS, але не систем ППО Patriot.
24 канал

США передали Україні перші два зенітні ракетні комплекси NASAMS – систему протиповітряної оборони середньої дальності.

Про це заявив гендиректор Raytheon Technologies, яка виготовляє їх, Грег Гейс в інтерв’ю телеканалу CNBC.

Як зазначається, Виробник Raytheon Technologies передав уряду США дві системи протиповітряної оборони NASAMS, незабаром їх розгорнуть в Україні.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

Згідно зі словами Гейса, американська влада схвалила постачання Києву двох систем ППО NASAMS, але не систем ППО Patriot. Він зазначив, що переговори щодо них тривають регулярно, але остаточне рішення залишається за адміністрацією президента США.

«Ми щойно поставили дві системи NASAMS. Дві з них ми передали уряду кілька тижнів тому. Вони будуть встановлені в Україні. Це система протиповітряної оборони малої дальності, вона може стріляти вдосконаленою ракетою середньої дальності AIM-120 «Повітря-повітря» і збивати все в небі – від безпілотників до балістичних ракет і винищувачів», - зазначив Гейс.

Як зазначає ЗМІ, NASAMS забезпечить захист від російських атак на середній та дальній дистанції. До цього Хейс повідомив, що попит на NASAMS зростає з моменту вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, 17 жовтня міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що невдовзі Україна отримає перші системи ППО NASAMS.

Раніше ми повідомляли, що США передадуть Україні до 16 пускових установок NASAMS.

«Слово і діло» порівняло системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS, які обіцяли передати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: