Україна вже незабаром отримає перші системи ППО NASAMS – Резніков

Читать на русском
Україна скоро отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS, на яких закінчують навчання українські військові.

Україна отримає перші системи протиповітряної оборони NASAMS, на яких закінчують навчання українські військові.

Про це повідомив у Facebook міністр оборони України Олексій Резніков за результатами діалогу з міжнародними партнерами минулого тижня у Брюсселі, де він брав участь у шостому засіданні Контактної групи з оборони України та неформальній зустрічі міністрів оборони країн НАТО.

Ракетні удари по Україні: які системи ППО обіцяли надати союзникиСША, Німеччина, Франція, Британія, Нідерланди та Іспанія пообіцяли надати Україні системи ППО. Докладніше – на інфографіці.

«Незабаром очікуємо на поставки перших систем ППО NASAMS. Наші воїни закінчують освоєння техніки. Крім того, тисячі наших бійців пройшли підготовку, а десятки тисяч готуються до навчань у країнах-партнерах», – написав Резніков.

Міністр додав, що вже висловив щиру подяку міністру оборони Іспанії Маргаріті Роблес Фернандес за дуже швидке рішення щодо надання систем HAWK.

«Велика Британія та Нідерланди вже оголосили про намір надати додаткові ракети для системи ППО/ПРО, за що я подякував моїм колегам Бену Воллесу та Кайсі Оллонгрен», – зазначив Резніков.

За його словами, триває інтенсивний діалог із Францією щодо ЗРК CROTALE. Також Україна сподівається на ухвалення рішень щодо комплексів SAMP-T.

Нагадаємо, система ППО IRIS-T, отримана Україною від Німеччини, вже працює на південному напрямі фронту.

Раніше у Пентагоні розповіли, коли нададуть Україні системи ППО.

«Слово і діло» порівняло системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS, які обіцяли передати Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: