Британія передасть ЗСУ ракети середньої дальності для американських NASAMS

Читать на русском
Великобританія передасть Україні ракети середньої дальності для американських систе NASAMS. Також нададуть додатково 18 гаубиць.
Ілюстративне фотоФото – Flickr

Уряд Великої Британії оголосив про надання Україні ракет середньої дальності AMRAAM. Вони використовуються для зенітних американських ракетних комплексів NASAMS.

Про це повідомляє Euronews.

Системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS: чим відрізняютьсяЩо спільного та чим відрізняються системи протиповітряної оборони IRIS-T та NASAMS – на інфографіці.

Відомо, що країна також передасть українським військовим додатково 18 гаубиць. Новий пакет допомоги Україні обговорили під час зустрічі міністр оборони Британії Бен Уоллес та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг у середу, 12 жовтня.

«Останні невибіркові удари росії у цивільних районах України вимагають подальшої підтримки тих, хто прагне захистити свою країну. Тому сьогодні я санкціонував постачання зенітних ракет в Україну», – наголосив Уоллес.

NASAMS використовує ракети класу «повітря-повітря» AIM-120 AMRAAM. Вони базуються на землі, мають дальність до 25 км та висоту польоту до 16 км.

Нагадаємо, українські захисники отримають ще чотири американські реактивні системи залпового вогню HIMARS, які вже прибули до України.

У Брюсселі 12 жовтня розпочалася підготовка до чергової зустрічі у форматі «Рамштайн». Перший пункт на порядку денному – посилення систем протиповітряної оборони України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: